Ізраїль завдав ракетного удару по об'єкту в Ірані

Читать на русском
Ізраїль атакував у відповідь центральну частину Ірану. Вранці 19 квітня в районі аеропорту міста Ісфахан пролунали вибухи. У ньому зосереджено іранський ВПК та ядерну промисловість.
Фото: Depositphotos.com

Вранці у п'ятницю, 19 квітня, ізраїльські військово-повітряні сили атакували центральну частину Ірану. У районі аеропорту міста Ісфахан пролунали щонайменше три вибухи.

Про це повідомляє ABC News з посиланням на високопоставленого чиновника США.

Атака Ірану на Ізраїль: які країни офіційно підтримали Тель-Авів, а які – зберігають нейтралітетЯк світ відреагував на напад Ірану на Ізраїль – інфографіці. Які країни підтримали Ізраїль, які – Іран, а які – офіційно зберігають нейтралітет.

«Офіційний представник США підтвердив ABC, що ізраїльські ракети вразили об'єкт в Ірані», – йдеться у повідомленні.

Вибухи у місті Ісфахан підтверджує і іранське інформагентство Fars, не вказуючи при цьому причину.

«Причину цих звуків все ще не визначено. Розслідування триватиме доти, доки не будуть встановлені точні деталі інциденту», – повідомляє агентство.

Згодом іранські військові заявили про збиття кількох безпілотників і спростували інформацію щодо ракетної атаки.

«Кілька БПЛА були успішно збиті протиповітряною обороною країни. Повідомлень про ракетну атаку наразі немає», – заявив речник космічного агентства Ірану Хоссейн Даліріан.

Попередньо, вибухи пролунали неподалік від аеропорту та військової бази. Як відомо, У провінції Ісфахан розташовано кілька іранських ядерних об'єктів, зокрема центр іранської програми зі збагачення урану Натанз.

Також повідомляється, що після атаки Ізраїлю Іран призупинив польоти над низкою міст.

Нагадаємо, у ніч проти 14 квітня Іран випустив по Ізраїлю понад 300 БПЛА і ракет. За словами офіційних осіб, всі ракети, крім кількох, були перехоплені Ізраїлем і його союзниками, в тому числі США.

Цьому передувала атака Ізраїля на іранське консульство у Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: