В Ірані заявили, що можуть переглянути свою ядерну доктрину

Читать на русском
Іран може переглянути свою ядерну доктрину на тлі загроз з боку Ізраїлю, і завдати удару у відповідь, заявив іранський воєначальник.
Getty Images

Іран готовий переглянути свою ядерну доктрину та завдати ударів по ядерних об'єктах Ізраїлю.

Про це заявив високопоставлений командувач іранської Революційної гвардії Ахмад Хахталаб, який відповідає за ядерну безпеку, передає news.sky.

Атака Ірану на Ізраїль: які країни офіційно підтримали Тель-Авів, а які – зберігають нейтралітетЯк світ відреагував на напад Ірану на Ізраїль – інфографіці. Які країни підтримали Ізраїль, які – Іран, а які – офіційно зберігають нейтралітет.

За його словами, загроза з боку Ізраїлю ядерним об'єктам Ірану дозволяє переглянути та відхилитися Ірану від заявленої ним ядерної доктрини та політики.

«Перегляд нашої ядерної доктрини та політики, а також раніше викладених міркувань цілком можливий», – сказав Ахмад Хахталаб.

Командувач зазначив, що ядерні об'єкти Ізраїлю знайдено, а Іран нібито тримає «руки на спусковому гачку». За його словами, Іран дійсно готовий запустити «потужні ракети для знищення цілей» в Ізраїлі.

Але це станеться у тому випадку, якщо Ізраїль наважиться атакувати ядерні об'єкти Ірану.

Зазначимо, ця заява прозвучала після того, як високопосадовець Моссада Зохар Палті повідомив, що Ізраїль розглядає варіант завдання удару по ядерних об'єктах Ірану як удар у відповідь після суботньої атаки.

Нагадаємо, у ніч на 14 квітня Іран атакував Ізраїль ракетами та дронами. В Армії оборони Ізраїлю повідомили, що було запущено понад 185 безпілотників, понад 36 крилатих та 110 балістичних ракет. Майже 99% із них перехопили.

Днями в Ізраїлі повідомили, що вже визначилися, як будуть відповіати на атаки Ірану.

«Слово і діло» розібралося, хто підтримав Іран та Ізраїль у цій ситуації, а які країни офіційно зберігають нейтралітет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: