В Укренерго відповіли, чи будуть відключати світло після знищення Трипільської ТЕС

Читать на русском
Знищення Трипільської ТЕС спричинило втрату енергосистемою частини потужності. Однак енергетики вважають, що відключати світло через це не доведеться.
Фото: facebook.com/Zahyst_Ekologichnyh_Prav

Знищення росіянами Трипільської ТЕС спричинило втрату енергосистемою частини потужності. Проте енергетики прогнозують, що відключати світло через це не доведеться.

Про це повідомили у пресслужбі Укренерго у відповідь на запит порталу РБК-Україна.

Масована атака на Україну: рф вдарила по енергетичній інфраструктурі в чотирьох областяхРосія атакувала об'єкти генерації та системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях.

Там зазначили, що втрата такого об'єкта призведе до того, що в пікові години доби в енергосистемі буде менше внутрішньої потужності для покриття споживання.

У компанії зазначили, що зараз у системі працюють сонячні електростанції, а увечері можливий незначний дефіцит електроенергії.

«Сонце сяде, внутрішньої потужності замало, імпорту в необхідних обсягах немає. На українському ринку ціни нижчі, ніж на європейському. Відповідно доведеться брати аварійну допомогу, якщо сусіди зможуть нам її надати», – зазначено в заяві.

У разі потреби обмежень споживання в компанії обіцяють повідомити заздалегідь, проте зараз Укренерго не бачить причин їх вводити.

Нагадаємо, в ніч на 11 квітня росіяни завдали по Україні масованого повітряного удару із застосуванням ракет різного типу та дронів – загалом 82 одиниці. Сили ППО збили 57 повітряних цілей.

Внаслідок атаки було повністю зруйновано Трипільську ТЕС, яка знаходиться у місті Українка Київської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: