Наслідки атаки на енергетику: аварійні відключення світла введені лише в одній області

Читать на русском
Об'єкти енергетичної інфраструктури були атаковані в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях. Аварійні відключення було введено на Харківщині.
hromadske.ua

Росія сьогодні атакувала об'єкти енергетичної інфраструктури у п'яти областях – Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській. При цьому графіки аварійних відключень діють лише на Харківщині.

Про це повідомили в Укренерго.

Росія змінила підхід до атак на енергосистему України – FTРосія змінила тактику атак на енергоінфраструктуру України – вона використовує високоточні ракети для знищення електростанцій у менш захищених регіонах, ніж Київ.

«Росіяни завдали нового масованого удару по об'єктах енергетичної інфраструктури. Ворожими ракетами та дронами було пошкоджено підстанції «Укренерго» та об'єкти генерації в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях. З 6:31 у Харківській області запроваджено графіки аварійних відключень. В інших регіонах обмеження не застосовувалися», – повідомили у компанії.

Заступник голови ОПУ Олексій Кулеба констатував, що у Харківській області найскладніша ситуація: лише по місту було завдано понад 10 ракетних ударів. Без електропостачання залишилося понад 200 тисяч абонентів Харківщини.

Нагадаємо, у Львівській області внаслідок ударів рф пошкоджено електропідстанцію та газорозподільну інфраструктуру.

Раніше в ГУР заявили, що росіяни навесні планують здійснити ще кілька масованих ударів по енергетичних об'єктах України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: