Половина енергетичної системи України пошкоджена російськими обстрілами – Кулеба

Читать на русском
Російські удари пошкодили половину енергетичної інфраструктури України, констатував Кулеба. Але Україна тримається так, як інша країна не трималася б.
Фото: МЗС України

Внаслідок російських атак ракетами та дронами пошкоджено половину енергетичної системи України.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав в інтерв'ю Foreign Policy.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

В інтерв'ю він зазначив, що схвалення США фінансування для України підвищило бойовий дух серед солдатів та народу. Але якби оголошений пакет допомоги містив батарею Patriot, то цей імпульс був би ще сильнішим, адже українці найбільше страждають від російських ракетних ударів.

«Російські балістичні ракети є справжнім бічем цієї війни. Останнім часом їх переважно використовували для руйнування нашої енергетичної системи. Насмілюсь сказати, що якби інша країна постраждала від такого масштабу енергетичної руйнації, вона виглядала б набагато гірше, ніж Україна. Ми тримаємося, бо багато чого навчилися. Ми стійкі, знаємо, які ставки. Але просто, щоб дати зрозуміти вашим глядачам: половина нашої енергетичної системи пошкоджена, і нам все ще доводиться керувати країною, вести військові дії та заручатися підтримкою всього світу», – сказав Кулеба.

Серед пріоритетного для України озброєння міністр назвав артилерійські боєприпаси, системи ППО та ракети-перехоплювачі, щоб зупинити падіння російських ракет «буквально на голови українців та на нашу енергетичну інфраструктуру». Крім того, потрібні засоби радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, 11 квітня в результаті ракетної атаки було зруйновано Трипільську ТЕС у Київській області. Президент Володимир Зеленський заявив, що це сталося, оскільки в української ППО закінчилися ракети для її захисту.

Зеленський також заявив, що росія знищила майже всю теплову електрогенерацію в Україні та не виключено, що її ціллю стане інфраструктура атомних станцій.

У Міненерго констатували, що мета російських масованих атак на енергетичну інфраструктуру – влаштувати тотальний блекаут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: