Німеччина незабаром передасть Україні 10 тисяч боєприпасів

Читать на русском
У Німеччині погодили постачання боєприпасів для Києва у три етапи. У межах першого 10 тисяч снарядів з арсеналів Бундесверу будуть в Україні вже найближчими днями.
Колаж: Інформатор

Німеччина найближчими днями планує передати Україні 10 тисяч артилерійських боєприпасів із арсеналів Бундесверу.

Про це повідомив глава ситуаційного центру України при міністерстві оборони Німеччини, генерал-майор Крістіан Фройдінґ в інтерв'ю виданню DW.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

Зазначається, що снаряди візьмуть з арсеналів Бундесверу.

За словами Фройдінґа, у Німеччині вирішили постачати боєприпаси Україні в три етапи, і ця поставка буде виконана в рамках першого з них. Водночас на другому етапі Німеччина вирішила підтримати ініціативу Чехії з закупівлі снарядів для України. Берлін візьме на себе витрати на придбання 180 тисяч снарядів – вони мають бути передані Києву у другій половині 2024 року.

Третій етап – це довгострокова перспектива. У межах цього етапу Німеччина уклала двосторонню угоду про постачання Україні ще 100 тисяч снарядів. Їх надаватимуть із 4 кварталу 2024 року. Проте з якою саме країною укладена ця угода, не уточнюється.

На питання, чого зараз найбільше потребує Україна для успішного відбиття російської агресії, німецький генерал відповів «артилерійські снаряди, боєприпаси та ракети для сучасних систем ППО, а також броньовані бойові машини».

Нагадаємо, Польща вирішила подвоїти свій внесок в ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Після цього аналогічне рішення ухвалила і сама Чехія.

Також повідомлялося, що влада Словенії підтримає ініціативу Чехії щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для українських військових у третіх країн.

Крім того, Франція збільшить обсяги постачання снарядів для ЗСУ.

Також ми розбиралися скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу Чехії – інфографіка «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: