Україна потенційно може отримати 1,5 млн снарядів у межах чеської ініціативи – глава МЗС

Читать на русском
Україна може отримати в межах чеської ініціативи 1,5 млн снарядів, а не 800 тисяч одиниць боєприпасів, як передбачалося спочатку.
Фото: Reuters

Україна може отримати в межах чеської ініціативи 1,5 млн снарядів, а не 800 тисяч одиниць боєприпасів, як передбачалося спочатку.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, його цитує Bloomberg.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

«Ми можемо зробити набагато більше, ніж цифра, яка була оголошено спочатку», - сказав Ліпавський.

За його словами, повідомлення союзників про те, що ЗСУ незабаром отримають нові партії снарядів, «допомагають Україні краще воювати», оскільки військові «знають, що у них будуть запаси свіжих боєприпасів». При цьому глава МЗС відмовився називати терміни доставки снарядів до України.

Ліпавський також заявив, що однієї лише чеської ініціативи буде недостатньо для підтримки України.

Нагадаємо, Україна розраховує, що перші партії боєприпасів у рамках чеської ініціативи будуть поставлені вже наступного місяця.

Раніше «Слово і діло» писало, які ще постачання боєприпасів обіцяли Україні. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також говорив, що постачання боєприпасів не обмежується однією тільки ініціативою Чехії – обговорюється реалізація ще кількох програм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: