Росія на тлі атак БПЛА планує розмістити біля нафтогазових об'єктів системи ППО

Читать на русском
Російська влада має намір захистити свої нафтогазові об'єкти зенітно-ракетними комплексами, повідомив представник Міненерго рф.
Фото: росЗМІ

Кремль має намір захистити свої нафтогазові об'єкти зенітно-ракетними комплексами для боротьби із дронами-камікадзе.

Про це повідомив директор департаменту газової промисловості Міненерго країни-окупанта Артем Верхов, його слова наводить The Guardian.

Російські НПЗ та нафтобази під ударом дронів: географія атакРосійські НПЗ і нафтобази останні півроку регулярно зазнають атак. Географія ударів – на інфографіці.

Він розповів, що відомство вже розробило відповідний план щодо розміщення систем ППО біля підприємств нафтогазового сектору.

«Ми спільно працюємо, зокрема з колегами з Росгвардії, щодо прикриття об'єктів, встановлення, відповідно, систем захисту типу «Панцир», – сказав чиновник.

Журналісти також зазначають, що російський нафтопереробний сектор у першому кварталі 2024 року не зміг переробити близько 4,6 млн тонн або 7% від загального обсягу через атаки БПЛА.

Нещодавно ЗМІ повідомляли, що Україна продовжує реалізовувати стратегію підриву економічного потенціалу рф та зменшення потоку нафтових доларів, які ворог спрямовує на війну. За останній час дрони успішно атакували вже 12 нафтопереробних заводів у росії.

Раніше повідомлялося, що у росії різко зросли ціни на бензин на тлі ударів безпілотників по НПЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: