У Кабміні спрогнозували, коли ЄС остаточно затвердить виділення 50 млрд євро для України

Читать на русском
Керівництво ЄС остаточно затвердить програму, яка передбачає надання нашій країні 50 млрд євро, цієї весни.
Фото: Forbes Ukraine

Керівництво Європейського Союзу остаточно затвердить програму, яка передбачає надання нашій країні 50 млрд євро, цієї весни.

Про це заявила перша віце-прем'єр-міністерка, міністерка економіки Юлія Свириденко в ефірі телемарафону.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Вона привітала рішення Європарламенту, але нагадала, що для того, щоб програма Ukraine Facility запрацювала, її має затвердити Рада ЄС.

«Ми, як уряд України, маємо фіналізувати план Ukraine Facility та затвердити його, а потім передати нашим колегам в Єврокомісії. Ми сподіваємося, що це вже відбудеться у березні, і остаточне затвердження плану з боку ЄС очікується у квітні. Після цього програма почне працювати для нас повноцінно», – сказала Свириденко.

Вона додала, що затвердження такої програми дозволить посилити макроекономічну стабільність України.

Нагадаємо, сьогодні Європарламент схвалив створення фонду допомоги для України у розмірі 50 млрд євро. 536 євродепутатів проголосували «за», «проти» було лише 40 голосів.

Варто також зазначити, що угода про виділення Україні 50 млрд євро передбачає щорічний звіт Єврокомісії щодо реалізації механізму та дебати на рівні лідерів щодо впровадження механізму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: