Європарламент схвалив виділення 50 млрд євро для України

Читать на русском
Європейський парламент 27 лютого проголосував за новий фонд допомоги Україні на 50 млрд євро.
Фото: wikipedia.org

Європейський парламент на пленарній сесії схвалив створення фонду допомоги для України у розмірі 50 млрд євро.

Про це повідомляється на офіційному сайті Європарламенту 27 лютого.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Повідомляється, що депутати Європарламенту схвалили довгострокове фінансування України. Йдеться про виділення 50 млрд євро у рамках програми Ukraine Facility на 2024-2027 роки.

«Парламент у вівторок схвалив перегляд довгострокового бюджету ЄС – багаторічної фінансової структури (MFF). Сюди входять фонд для України вартістю 50 мільярдів євро та «Платформа стратегічних технологій для Європи» (STEP), метою якої є зробити ЄС більш стратегічно незалежним та сприяти інноваціям», - сказано в повідомленні.

Як повідомляється, 536 євродепутатів проголосували «за», «проти» було лише 40 голосів.

Нагадаємо, 1 лютого на спеціальному саміті усі 27 лідерів Європейського Союзу підтримали пакет фінансування для України у розмірі 50 млрд євро.

Угода про виділення Україні 50 млрд євро передбачає щорічний звіт Єврокомісії про реалізацію механізму та дебати на рівні лідерів щодо впровадження механізму.

Зазначимо, ще у грудні питання надання Україні грошей ветувала Угорщина. Перед самітом Віктор Орбан заявив, що готовий підтримати фінансування, якщо воно щороку переглядатиметься.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: