Україна отримала від Японії $50 млн на відновлення зруйнованого житла

Читать на русском
Отримані кошти спрямовуються на подолання наслідків, спричинених збройною агресією росії, та на відбудову житлової інфраструктури України.
Ілюстративне фотоGetty Images

Український бюджет отримав частину коштів гранту в сумі 49,4 млн дол від уряду Японії в рамках проекту Світового банку «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Післявоєнне відновлення України: які країни взяли шефство над містами та областямиМайже три десятки країн виявили інтерес до відновлення українських міст та областей. Хто погодився взяти шефство і над яким регіоном – на інфографіці.

«Залучені кошти спрямовуються на подолання наслідків, спричинених збройною агресією росії, та на відбудову житлової інфраструктури України. Вдячний командам Уряду Японії та Світового банку за підтримку», – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Згідно з повідомленням Мінфіну, кошти гранту спрямовуються на відшкодування витрат держбюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які зазнали помірних пошкоджень і не потребують капітального ремонту.

Проєкт підтримуватиме реформи політики на національному рівні для покращення результатів відбудови.

Нагадаємо, у грудні Україна отримала понад 950 млн доларів від Японії у рамках проєктів Світового банку на відновлення та соціальний захист. Крім того, японська влада виділила Україні 37 млн доларів на системи для виявлення дронів.

Згодом стало відомо, що Уряд Японії має намір додатково надати Україні 106 млн доларів США.

Раніше ми повідомляли, що вартість реконструкції та повоєнного відновлення України зросла до 486 млрд доларів (452,8 млрд євро). Цю цифру розраховано на десятирічний період.

У грудні в Україні розпочали виплату компенсацій тим громадянам, чиє житло зруйнували росіяни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: