Глава Мінстратегпрому закликав НАТО закупити 1 млн дронів для ЗСУ в українських виробників

Читать на русском
Країни НАТО могли б закупити обіцяний мільйон дронів для ЗСУ безпосередньо в українських виробників, повідомив міністр Камишін.
Фото: railinsider.com.ua

Країни НАТО могли б закупити обіцяний мільйон дронів для ЗСУ безпосередньо в українських виробників.

З такою пропозицією виступив міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

«Вчора Єнс Столтенберг оголосив, що країни НАТО готові поставити Україні мільйон дронів - і я, як і кожен українець, вдячний за цю підтримку. Сьогодні на Мюнхенській безпековій конференції від імені всієї української оборонки закликав НАТО закупити цей мільйон дронів у українських виробників», – написав він у Telegram.

Міністр зазначив, що в українських виробників є всі необхідні для цього можливості та технології.

«Ми можемо робити як дешеві FPV-дрони - так і речі, що летять понад 1000 км, а ще наземні та морські. Бойові та евакуаційні, розвідувальні та ударні. Ефективність наших дронів доведена на фронті, а їхня вартість максимально конкурентна», – повідомив Камишин.

Він додав, що замовити мільйон дронів в Україні – «найкращий спосіб зробити більше росіян хорошими».

Нагадаємо, вчора стало відомо, що до Коаліції дронів для України приєдналися Нідерланди. До цього до Коаліції увійшли Латвія, Британія та Швеція.

Раніше глава Мінцифри Федоров заявив, що Україна наздогнала росію за кількістю дальніх дронів-камікадзе, а також незабаром запустить виробництво власного аналога російського «Ланцета».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: