У НАТО анонсували створення спільного з Україною тренувального центру: де його розмістять

Читать на русском
Союзники прийняли рішення створити спільний аналітичний навчально-тренувальний центр Україна-НАТО. Про це повідомив генсек Альянсу Єнс Столтенберг.
Фото: Getty Images

Союзники прийняли рішення створити спільний аналітичний навчально-тренувальний центр Україна-НАТО.

Про це повідомив генсек Альянсу Єнс Столтенберг на брифінгу в Брюсселі.

Підготовка бійців ЗСУ за кордоном: які країни та чому навчають українських військовихНавчання за кордоном пройшли понад 100 тисяч українських військовослужбовців. Які країни беруть участь у підготовці, пріоритети навчання – на інфографіці.

Центр планують розмістити у польському місті Бидгощ. На його базі військовослужбовці з України та країн НАТО зможуть проходити навчання та ділитися досвідом.

«Ще залишилося вирішити технічні моменти. Те, що ми ухвалили зараз, є політичним рішенням, а потім ми маємо реалізувати його протягом наступних тижнів та місяців. Тому наше сьогоднішнє рішення – це початок шляху», – сказав Столтенберг.

Він підкреслив, що НАТО й надалі підтримуватиме Україну задля її безпеки та безпеки країн-членів Альянсу.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що країни НАТО мають намір поставити Збройним силам України один мільйон безпілотників.

Раніше Столтенберг заявив, що на певному етапі керівники НАТО мають намір запросити Україну стати повноцінним членом Північноатлантичного альянсу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: