Відбулося перше жеребкування для учасників Євробачення-2024: коли виступить Україна

Читать на русском

За результатами жеребкування представник України виступить у першій частині першого півфіналу Євробачення-2024.
corp.suspilne.media

Представник від України виступатиме у першому півфіналі міжнародного пісенного конкурсу Євробачення, який відбудеться 7 травня.

Про це повідомляє Суспільне.

Хто буде у журі нацвідбору на Євробачення-2024: результати голосуванняУкраїнці у Дії голосували за склад журі нацвідбору Євробачення-2024. Переміг Андрій Данилко, Джамала та Сергій Танчинець.

«У шведському Мальме відбулася перша урочиста подія Євробачення-2024: церемонія передавання символічних ключів місту-господарю цьогорічного конкурсу та жеребкування учасників півфіналів. За результатами жеребкування, представник від України виступить у першій частині першого півфіналу, 7 травня», – йдеться у повідомленні.

До першого півфіналу разом з Україною потрапили: Кіпр, Польща, Сербія, Литва, Хорватія, Ірландія, Словенія, Ісландія, Фінляндія, Португалія, Люксембург, Австралія, Азербайджан та Молдова.

До другого півфіналу увійшли:

Жеребкування також визначило, в якому з двох півфіналів голосуватимуть країни «Великої п'ятірки» (Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія та Іспанія), а також Швеція як переможниця Євробачення-2023.

Так, у першому півфіналі голосуватимуть Велика Британія, Німеччина та Швеція, а Франція, Італія та Іспанія голосуватимуть у другому півфіналі 9 травня.

Нагадаємо, 68-й конкурс Євробачення у травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Гранд-фінал проведуть на стадіоні Malmö Arena 11 травня.

В Україні 3 лютого відбудеться фінал нацвідбору. Раніше були названі всі учасники фіналу, порядок їх виступів та журі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: