У Києві знесли ще один радянський пам'ятник – фото

Читать на русском
У сквері Дарницького району столиці сьогодні демонтували та відвезли до музею пам'ятник Таращанець.
facebook.com/dtk.kievcity

У Києві в суботу, 16 грудня, у рамках декомунізації комунальники демонтували пам'ятник «Таращанець» у сквері Дарницького району.

Про це повідомив Департамент територіального контролю КМДА у Facebook.

Тотальна дерусифікація: які пам'ятники в українських містах знесли у 2022 роціВ Україні в 2022 році зносили пам'ятники Пушкіну, Горькому, Катерині II, Суворову, Жукову, радянським воїнам. Більше – на інфографіці.

Скульптурну групу висотою близько 4 метрів, виготовлену з граніту та бронзи, за допомогою підйомного крана перенесли у причіп вантажівки та вивезли зі скверу. Надалі пам'ятник зберігатиметься у музеї-майстерні Зноби-Голембієвських.

Монумент встановили за радянських часів, у 1974 році, на честь екіпажу бронепоїзда «Таращанець», який у серпні 1919 року під час захоплення Києва більшовицькою армією обороняв від денікінців Дарницький залізничний вузол.

Одним із авторів монументу «Таращанець» був скульптор, народний художник України, лауреат національної премії ім. Т. Шевеченка Валентин Зноба.

Нагадаємо, у листопаді Кабмін ухвалив рішення про вилучення з Держреєстру нерухомих пам'яток національного значення пам'ятників деяких російських та радянських діячів. Це дозволило запустити процеси їхнього демонтажу.

Раніше у Києві знесли пам'ятник Пушкіну та Щорсу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: