В Україні скасують стипендії деяким студентам: у МОН розповіли, кому саме

Читать на русском
Відповідна економія коштів дозволить міністерству збільшити стипендії для інших студентів, вважають у МОН.
Слово і діло

Студентам, які навчаються в українських вишах, але виїхали за кордон, скасують виплати стипендії. Відповідна економія коштів має дозволити збільшення виплати студентам, які залишились в Україні.

Про це заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький повідомляє в ефірі телемарафону.

Вчителям доведеться повернути гроші, отримані через «єПідтримку» – МОНУкраїнських педагогів попередили, що їм потрібно повернути отримані через програму єПідтримка гроші – 6500 гривень.

Як зазначається, наразі в країні є багато стипендіатів, які наразі перебувають за кордоном.

«Ми не повинні платити стипендії студентам, які за кордоном. Вони можуть далі вчитися, але питання стипендіального забезпечення буде їм, мабуть, перекрите», - йдеться у повідомленні.

Згідно з його словами, відповідна економія коштів дозволить міністерству збільшити стипендії для тих студентів, які є в Україні.

«Ми маємо допомогти студентам, які залишилися в країні, які будують її разом з нами. Стипендія академічна якраз для того, щоб вони мали змогу отримати ті знання, які будуть потрібні їм для перемоги України і після неї», – сказав він.

Нагадаємо, що Кабмін підтримав законопроект, який запроваджує фундаментальні зміни у вищій освіті вже з наступного року.

Раніше ми повідомляли, що Рада може ухвалити скасування відстрочки для деяких студентів протягом місяця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: