У Раді запропонували скасувати відстрочку від мобілізації для деяких студентів

Читать на русском
Представник президента у Верховній Раді Федір Вениславський запропонував скасувати відстрочку від мобілізації для однієї із категорій студентів. Йдеться про чоловіків призовного віку, які здобувають другу вищу освіту.
Фото: Укрінформ

Представник президента у Верховній Раді народний депутат Федір Веніславський запропонував скасувати відстрочку від мобілізації для однієї з категорій студентів.

Заяву, присвячену цій темі, парламентар зробив в інтерв'ю порталу Українські новини.

Рада розширила список тих, хто підлягає мобілізації: кому скасували право на відстрочкуЗгідно з новим законопроєктом, тепер опікуни людей з інвалідністю 1 та 2 груп можуть бути призвані на службу до лав ЗСУ, якщо крім них є кому доглядати за родичем.

Йдеться про чоловіків призовного віку, які здобувають другу вищу освіту.

«З перших днів війни, ви пам'ятаєте, ми про це говорили, різко збільшилася кількість абітурієнтів 30-35 років, які почали раптом здобувати знання на денній формі навчання. З точки зору законодавства таке право передбачено. Людина навчається на денній формі у будь-якому віці та має право на відстрочку, але ми розуміємо, що є зловживання», – стверджує нардеп.

За його словами, в Україні, а також у багатьох закордонних навчальних закладах відкрили цілі факультети для здобувачів другої вищої освіти, бо «це заробляння грошей».

«Це те, що вимагає редагування, оскільки ми розуміємо, що є зловживання. Я думаю, що цілком справедливо в умовах війни обмежити однією вищою освітою. Якщо людина здобуває третю, четверту вищу освіту, то це не може бути підставою для відстрочення під час воєнного стану», – сказав Веніславський.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що військові просили його посилити мобілізацію. Але, за словами глави держави, рішення щодо цього прийматиметься після кадрових перестановок у військкоматах.

Раніше повідомлялося, що територіальні центри комплектації та соціальної підтримки до середини осені матимуть доступ до низки державних реєстрів, що дозволить оптимізувати роботу військкоматів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: