У ВМС підтвердили пошкодження ще одного російського корабля біля Севастополя

Читать на русском
Російський корабель Павел Державин справді отримав пошкодження у Чорному морі, підтвердили у ВМС України.
Фото: міноборони рф

Сторожовий корабель російського Чорноморського флоту «Павел Державин» вчора, 11 жовтня, отримав пошкодження у Чорному морі біля окупованого Севастополя.

В ефірі «Радіо Свобода» цю інформацію підтвердив речник ВМС України Дмитро Плетенчук.

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

«Ви перші, кому я підтверджую це офіційно сьогодні, що він отримав пошкодження. Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є», – повідомив Плетенчук.

Учора деякі Telegram-канали повідомляли, що на зовнішньому рейді Севастополя з невідомих причин підірвався патрульний корабель «Павел Державин». Пошкодження могла викликати міна.

Нагадаємо, 14 вересня ЗСУ завдали удару по двох російських патрульних кораблях проєкту 22160 типу «Василь Биків», вони отримали пошкодження.

До цього, 13 вересня, у Севастополі атакували морський завод, а також російські кораблі в Чорному морі. В результаті було пошкоджено великий десантний корабель та підводний човен ворога.

У мережі з'явилися фото підбитого БДК та підводного човна.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов назвав два варіанти майбутнього для Чорноморського флоту рф в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: