У мережі з'явилися фото пошкодженого в Севастополі російського підводного човна

Читать на русском

Проєкт Conflict Intelligence Team оприлюднив фото пошкодженого в Севастополі російського підводного човна Ростов-на-Дону. Судячи з фото, субмарина отримала два удари.
Фото: росЗМІ

У мережі з'явилися фото російського підводного човна «Ростов-на-Дону» (проєкт 636 «Варшав'янка»), який був пошкоджений внаслідок удару по Севастопольському морському заводу 13 вересня.

Фото оприлюднив проект Conflict Intelligence Team.

Розслідувачі відзначають, що судячи з усього, підводний човен отримав два удари. Одне з влучань розташоване зверху в носовій частині субмарини, друге припало в правий борт човна в зону за рубкою.

Норвезький незалежний військово-морський експерт Тур Аре Іверсен вважає, що в результаті пошкодження отримали торпедний та житловий відсіки, а також, можливо, допоміжні приміщення за останнім та акумуляторні батареї.

На його думку, такі пошкодження виводять субмарину з чинного складу російського флоту до кінця війни. Ремонт теоретично можливий, але простіше збудувати новий човен.

Нагадаємо, у ніч на 13 вересня у Севастополі було атаковано морський завод, а також російські кораблі у Чорному морі. У Головному управлінні розвідки підтвердили, що в результаті було пошкоджено великий десантний корабель та підводний човен ворога.

У мережі раніше з'явилися фото підбитого БДК. У російському Міноборони стверджують, що пошкоджені кораблі буде відремонтовано.

За непідтвердженою інформацією, Севастополь атакували британські ракети Storm Shadow.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: