ХАМАС погрожує стратити ізраїльських заручників у відповідь на удари по сектору Гази

Читать на русском
Бойовики ХАМАС заявили про намір стратити ізраїльських заручників у відповідь на атаки ЦАХАЛ по житлових об'єктах у секторі Гази.
Фото: Global Look Press

Бойовики ХАМАС заявили про намір стратити ізраїльських заручників у відповідь на атаки ЦАХАЛ по житлових об'єктах у секторі Гази.

Про це повідомляють The Guardian та Al Jazeera з посиланням на заяву представника військового крила організації Абу Убаїда.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

Він сказав, що до цього моменту бойовики діяли «відповідно до віровчення ісламу, зберігаючи ізраїльських бранців у цілості та безпеці».

Однак, якщо Армія оборони Ізраїлю продовжить без попередження бомбардувати сектор Гази, ХАМАС почне вбивати полонених.

«Кожен напад на безневинних цивільних осіб без попередження призведе до страти одного із заручників, і ми будемо змушені транслювати цю страту», – сказав Убаїда.

За даними ізраїльської сторони, ХАМАС утримує у заручниках щонайменше 100 осіб.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомили, що палестинські бойовики випустили по Ізраїлю понад 4 тисячі ракет. Внаслідок нападу ХАМАС загинули близько 800 людей.

Раніше ізраїльський прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху припустив, що ЦАХАЛ все ж таки почне наземну операцію в секторі Гази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: