Єврокомісія призупинила фінансову допомогу Палестині через напад ХАМАС на Ізраїль

Читать на русском
Європейська комісія призупинила всі програми фінансової допомоги Палестині через масштабну атаку бойовиків ХАМАС на Ізраїль.
Олівер ВаргеліФото: twitter.com/OliverVarhelyi

Європейська комісія призупинила всі програми фінансової допомоги Палестині через масштабну атаку бойовиків ХАМАС на Ізраїль.

Про це повідомив єврокомісар з питань розширення та добросусідства Олівер Варгелі у соцмережі X (Twitter).

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

Він зазначив, що масштаб терору щодо Ізраїлю «став поворотною точкою», і тепер не може бути жодних розмов про те, щоб вести справи так, як раніше.

«Будучи найбільшим донором палестинців, Європейська комісія ставить на розгляд весь свій портфель розвитку на загальну суму 691 млн євро», - повідомив Варгелі.

Він зазначив, що ЄК призупиняє усі виплати Палестині, а також ставить на паузу усі проєкти та нові бюджетні пропозиції.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня терористи з організації ХАМАС напали на Ізраїль. Бойовики випустили тисячі ракет по ізраїльській території із сектора Гази. Одночасно на територію Ізраїлю проникли диверсійні групи. Було атаковано 20 ізраїльських населених пунктів та 11 військових баз.

Після цього ЦАХАЛ завдав серії повітряних ударів по угрупованню ХАМАС, а вдень 9 жовтня голова Міноборони Ізраїлю віддав наказ про повну облогу сектора Газа.

ЗМІ повідомили, що в Ізраїлі кількість жертв нападу ХАМАС вже зросла до 800.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: