ЗСУ наступають на сході і півдні та стримують атаки ворога на трьох напрямках – Генштаб

Читать на русском
У Генштабі розповіли про ситуацію на фронтах станом на 572 день війни. У зведенні вказано, що російська армія намагалася атакувати позиції українських військ на трьох напрямках, всі спроби були успішно відбиті.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська армія намагалася атакувати позиції українських військ на трьох напрямках, усі спроби були успішно відбиті. Сумарно на фронті за добу відбулося понад 20 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 18 вересня.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Берестового, Копанки, Шийківки Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Дворічна, Сіньківка, Петропавлівка, Іванівка, Кислівка Харківської області.

За час великої війни зареєстровано майже 3 тисячі петицій щодо присвоєння звання «Герой України»Близько 3 тисяч петицій з проханням надати звання Герой України зареєстрували на сайті президента з початку повномасштабної війни. Половина не набрала потрібної кількості голосів.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів біля Білогорівки Луганської області та Новосадового Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямі Сили оборони успішно відбили низку атак противника в районі Кліщіївки Донецької області. Окупанти намагалися відновити втрачене становище у районі Андріївки Донецької області, успіхів не мали.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямі протягом доби наші захисники успішно відбили близько 10 атак ворога у районі Мар'їнки. Ворог завдав авіаційного удару в районі Красногорівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони успішно відбили атаки ворога в районі Роботиного Запорізької області. Противник завдав авіаційних ударів біля Малої Токмачки та Роботиного. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Новоандріївка, П'ятихатки, Плавні Запорізької області.

Скільки російських гелікоптерів знищено з початку вторгненняРосійська армія втратила в Україні вже понад 300 бойових вертольотів. Найбільше – у березні 2022 року. Детальніше – на інфографіці.

«Водночас Сили оборони України продовжують вести наступальну операцію на Мелітопольському напрямі, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямі, знищують ворога та крок за кроком звільняють окуповані території», – зазначено у зведенні.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника, а ракетники та артилеристи вразили 2 райони зосередження особового складу та озброєння російських військ, зенітно-ракетний комплекс, 6 артилерійських засобів та пункт управління.

Нагадаємо, за останню добу в Україні знищено ще 620 окупантів. Загальні втрати російської армії становлять 272 940 військовослужбовців.

Раніше повідомляли, що Сили оборони знищили пункт управління безпілотниками росіян на півдні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: