Череватий розповів про ситуацію на Бахмутському напрямку

Читать на русском
На Бахмутському напрямку українські військові утримують ініціативу та продовжують активно тиснути на ворога, завдаючи йому суттєвих уражень.
Генштаб ЗСУ

На Бахмутському напрямку українські військові утримують ініціативу та продовжують активно тиснути на ворога, завдаючи йому суттєвих уражень.

Про це в етері телемарафону повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

«На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують тиснути на ворога, утримувати ініціативу, уражати його. Ворог намагається потужно відбивати наші атаки, у першу чергу використовуючи артилерію – 578 обстрілів за цю добу здійснив, 10 авіанальотів», – заявив він.

Загалом на Бахмутському напрямку відбулося 11 бойових зіткнень, під час який українським оборонцям вдалося знищити 75 окупантів, ще 152 зазнали поранень, трьох узяли полон.

Українські воїни також знищили два ворожі бронеавтомобілі, бойову машину піхоти, бойову машину десанту, самохідну артилерійську установку «Гіацинт», радянський самохідний міномет калібру 240 мм «Тюльпан», гаубицю Д-30, склад боєприпасів, склад із пально-мастильними матеріалами. Крім цього ліквідували й радіолокаційну станцію «Зоопарк» та два російські безпілотники.

Нагадаємо, за словами британських розвідників, за останній тиждень українські захисники під час контрнаступу просунулись на півдні, тоді як росіяни не мали успіху на Харківщині.

Додамо, втрати російських окупантів з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну досягли вже близько 257 010 осіб, 4340 танків та сотень одиниць військової техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: