З початку війни рф в Україні втрати сторін склали близько півмільйона людей – NYT

Читать на русском
Загальна кількість військовослужбовців, убитих та поранених з обох боків за півтора роки, що минули з початку повномасштабної війни в Україні, наближається до 500 тисяч.
Фото: Alexey Furman/Getty Images

За час повномасштабної війни росії проти України кількість поранених і вбитих з обох боків становить майже 500 тисяч.

Про це пише The New York Times із посиланням на американських чиновників.

Йдеться про втрати на полі бою, мирні жителі, загиблі та поранені внаслідок російського вторгнення, до цього числа не входять.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

За даними видання, за час війни, яку росія розв’язала в Україні, кількість поранених і вбитих військових рф наближається до 300 тисяч. Втрати України оцінюються у приблизно 170-190 тисяч.

У матеріалі йдеться про те, що росія втратила близько 120 тисяч загиблими й 170-180 тисяч – пораненими. Водночас втрати України американські офіційні особи оцінюють у близько 70 тисяч військових загиблими й 100-120 тисяч – пораненими.

При цьому наголошується, що оцінити реальну кількість жертв складно, оскільки Москва, ймовірно, занижує цифри втрат, а Київ не публікує їх. У той же час співрозмовники видання підкреслили, що в останні три місяці втрати серйозно зросли через український контрнаступ, зокрема під час битви за місто Бахмут на Донеччині.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

Посадовці США зазначають, що тоді «сотні військовослужбовців гинули або отримували поранення щодня», внаслідок чого зазнали значних втрат і російська сторона, і українська.

Також значних втрат у «тисячі військовослужбовців» Україна зазнала в перші тижні контрнаступу, коли намагалась прорвати російські лінії оборони на півдні. Доклались і проблеми з евакуацією поранених і надання їм медичної допомоги на полі бою.

Після зміни тактики й переходу до обстрілів російських позицій втрати України значно зменшились. Але тепер у Вашингтоні побоюються, що так українські запаси боєприпасів досить швидко вичерпаються.

Також видання зазначає, що сили рф на полі бою мало не втричі переважають українські. За оцінками аналітиків, в Україні налічується близько 500 тисяч військовослужбовців. На противагу цьому, росія має близько 1,3 мільйона військовослужбовців.

Нагадаємо, втрати армії окупантів перевищили 256 тисяч убитих солдатів.

Також росЗМІ оцінили можливі втрати армії росії в Україні.

Раніше ЗСУ порівняли втрати окупаційних військ росії та української армії під час нового контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: