Коментувати консульську інформацію відтепер буде ШІ-аватар – подробиці від МЗС

Читать на русском
Міністерство закордонних справ представило ШІ-аватара Вікторію, яка коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ.
Фото: МЗС України

Офіційно коментувати консульську інформацію для ЗМІ тепер буде цифрова особа, створена з використанням технологій штучного інтелекту – ШІ-аватар Вікторія.

Про призначення сьогодні, 1 травня, повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

Штучний інтелект в Україні: в яких галузях планують застосовувати ШІКонцепція розвитку штучного інтелекту в Україні – що вона передбачає і в яких сферах хочуть впровадити ШІ.

Нову представницю МЗС з консульських питань Вікторію ШІ створено на основі реальної людини — української співачки та інфлюенсерки Розалі Номбре, яка погодилася взяти участь у проєкті та виступити як прототип.

Коментарі Вікторії ШІ з'являтимуться на офіційних ресурсах міністерства, веб-сайті та сторінках у соцмережах, а також передаватимуться журналістам пресслужбою МЗС.

Вікторія ШІ захищена від цифрових підробок: на кожному оригінальному відео розміщено QR-код, який веде на текстову версію того ж коментаря на офіційній сторінці МЗС. Якщо коду немає або він веде на інший сайт, відео не вважається достовірним.

Вікторія Ші — цифрова особа МЗС України з консульських питаньUkraineMFA

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що використання цифрової особи для консульського коментування дозволить заощадити час та ресурси відомства – реальні дипломати наразі зможуть сфокусуватися на інших завданнях.

«Створення цифрової консульської представниці – це частина ширшої стратегії з системного впровадження передових технологій з використанням штучного інтелекту в МЗС України. Дипломатія не лише в Україні, але і в усьому світі завжди була консервативною сферою, яка останньою впроваджувала інновації. Ми змінюємо це. Українська дипломатія зараз посилює свої спроможності і робить технологічний стрибок, якого досі не зробила жодна дипломатична служба в світі», – сказав Кулеба.

Наголошується, що консульська представниця не є заміною представника МЗС України. Переможця конкурсу на цю посаду вже визначено.

Нагадаємо, Україна вже використовує технології штучного інтелекту для пошуку зниклих безвісти під час війни.

Тим часом, у Міжнародному валютному фонді прогнозують, що майже 40% робочих місць на глобальному ринку праці може постраждати через розвиток штучного інтелекту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: