Британські розвідники проаналізували наступ українських та російських сил за останній тиждень

Читать на русском
За останній тиждень українські захисники під час контрнаступу просунулись на півдні, тоді як росіяни не мали успіху на Харківщині.
Getty Image

За останній тиждень українські захисники під час контрнаступу просунулись на півдні, тоді як росіяни не мали успіху на Харківщині.

Про це повідомляє британська розвідка.

Розвідники відзначають, що протягом останнього тижня більша частина лінії фронту в Україні залишалася незмінною, однак на півдні українські війська продовжили просування вздовж річки Мокрі Яли.

«Українські війська продовжили просування вздовж річки Мокрі Яли, утримуючи село Урожайне, попри запеклий опір росіян», – йдеться в повідомленні.

Водночас російські окупанти намагаються атакувати у районі Куп'янська Харківської області та значних успіхів протягом останнього тижня не мали.

«По всьому фронту обидві сторони постають перед схожими проблемами: намагаються розгромити добре укріплені сили, маючи при цьому обмежені сили, які не можуть розпочати нові атаки», – додають у розвідці.

Нагадаємо, американська розвідка вважає, що Україна не досягне ключової мети контрнаступу – деокупації Мелітополя, попри очікування західних союзників.

Та варто зазначити, що 16 серпня Збройні сили України звільнили населений пункт Урожайне Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: