Зеленський у зверненні розповів подробиці свого візиту в Одесу

Читать на русском
Він заслухав доповідь про безпекову ситуацію від командувача Військово-морських сил Олексія Неїжпапи. На зустрічі було обговорено нові напрямки використання морських дронів та ситуацію в акваторії Чорного та Азовського морів.
Офіс президента

Сьогодні, 2 липня, президент Володимир Зеленський прибув із візитом в Одесу, перш за все для того, щоб привітати наших воїнів Військово-Морських сил Збройних Сил України із їхнім професійним днем. При цьому, він подякувавїм за сміливість та героїзм. 

Про це він розповів у своєму традиційному зверненні.

Згідно з його словами, він заслухав доповідь про безпекову ситуацію від командувача Військово-морських сил Олексія Неїжпапи.

На зустрічі було обговорено нові напрямки використання морських дронів та ситуацію в акваторії Чорного та Азовського морів.

«Ворог точно не диктуватиме умов у Чорному морі, і окупантам доведеться так само боятися наближатись до нашого українського Криму і до наших берегів Азовського моря, як російські кораблі вже бояться наближатись до нашого Чорноморського узбережжя», - заявив Зеленський.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні – в Одесі, передусім для того, щоб привітати наших воїнів Військово-Морських сил Збройних Сил України з їхнім професійним днем. Привітати й подякувати за сміливість, за героїзм, за надзвичайно круті результати для України, які вони здобули та здобувають. Достатньо лише згадати, які амбіції були в росії на початку повномасштабної агресії та які з тих амбіцій тепер на дні Чорного моря.

  • Мав честь нагородити найкращих, привітав курсантів Інституту Військово-Морських сил нашої Одеської морської академії. Відвідав поранених воїнів у шпиталі. Бажаю всім якнайшвидшого одужання. І це було особливою честю для мене – залишити побажання на примірнику «Кобзаря», який супроводжує наших воїнів у боях ще з 14-го року.

  • Була сьогодні також доповідь нашого командувача Військово-Морських сил віце-адмірала Олексія Неїжпапи, а також командувача ОСУВ «Одеса» генерала Москальова. І щодо безпекової ситуації зараз, і щодо наших стратегічних завдань – для нашого флоту, для нового напряму – флоту морських дронів – та для нашої берегової оборони.

  • Я вітаю сьогодні й усіх цивільних працівників і працівниць українського морського та річкового флоту, усіх, хто забезпечує безпеку та роботу наших портів, нашу можливість попри російську блокаду Чорного моря давати життя українській економіці та з’єднувати нашу Україну зі світовими ринками.

Нагадаємо, «Слово і діло» традиційно проаналізувало, що протягом останнього місяця обіцяв президент Зеленський.

Напередодні Зеленський провів виїзне засідання Ставки Верховного головнокомандувача на Рівненській атомній електростанції.

Раніше він прокоментував інформацію про можливий напад «вагнерівців» на Київ із боку Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: