Є просування вперед на всіх напрямках контрнаступу – звернення Зеленського

Читать на русском
Президент зазначив, що сьогодні на Ставці обговорювалися питання, пов'язані із ситуацією на фронті та постачанням українських воїнів боєприпасами.
Фото: Офіс президента України

Збройні сили України продовжують звільняти території від російських окупантів, війська просуваються вперед на всіх напрямках контрнаступу.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у ході свого вечірнього звернення.

Він зазначив, що сьогодні відбулося засідання Ставки, на якому обговорювалися питання, пов'язані із ситуацією на фронті та безпекою.

«Розглянули на Ставці постачання боєприпасів для артилерії – для Сходу, для Півдня. І хоча вже на максимумі наша робота з партнерами заради снарядів для українських воїнів, зробимо її ще активнішою. Посилення нашої артилерії – очевидний пріоритет, і всі міжнародники отримали сьогодні додаткові завдання», – сказав Зеленський.

Головне із вечірнього звернення президента:

  • Подякував прем'єр-міністрові Данії за новий оборонний пакет для України: снаряди для артилерії, ракети для ППО, техніка для розмінування.

  • Провів кілька змістовних підготовчих нарад – як щодо внутрішнього контексту у нашій державі, відповідних внутрішніх заходів, так і міжнародних заходів. Починається дуже важливий період зовнішньої політики України. Це робота задля розширення світу через розширення наших можливостей безпеки, наших альянсів та співробітництва. Наступні тижні будуть дуже активними і позиції нашої держави чітко визначені, всі наші чиновники знають, що робити.

  • Сьогодні перші роковини звільнення Зміїного від російських оккупантів. Це одна з найвагоміших наших перемог. Минулого року навесні ніхто не очікував від України, що ми зможемо реалізувати, зокрема, і це фундаментальне оборонне завдання: забезпечити безпеку Зміїному, а отже, значної частини Чорноморської акваторії. Але наші воїни це зробили.

  • Завжди пам'ятатимемо наших героїв, наших воїнів, які віддали своє життя задля цієї української перемоги. З тих, чиї імена зараз можна назвати… Бійці ГУР: Руслан Попов, Герой України, капітан 1 рангу; Олег Зайцев, Герой України, молодший лейтенант; Віталій Ігнатенко, герой України, солдат. Бійці Альфи СБУ: Володимир Кисельов, Герой України, капітан; Олександр Крикуненко, Герой України, майор. Воїни Військово-Морської Сил: Ігор Бедзай, Герой України, полковник; Михайло Заремба, майор; Сергій Мущицький, капітан; Юрій Пиріг, штаб-сержант. Вічна пам'ять!

Нагадаємо, що сьогодні на Ставці також було обговорено поточну ситуацію в Білорусі. Президент заслухав доповіді спецслужб та дав доручення військовим посилити Північний напрямок.

Раніше повідомлялося, що Зеленський підписав закон про доплати та відпустки для військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: