Загарбники можуть дистанційно підірвати ЗАЕС після передачі Україні – Зеленський

Читать на русском
Росіяни можуть підірвати Запорізьку атомну електростанцію дистанційно уже після передачі її  Україні.
Укрінформ

Росіяни можуть підірвати Запорізьку атомну електростанцію дистанційно уже після передачі її Україні.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції з премʼєр-міністром Іспанії Педро Санчесом 1 липня.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

За його словами, є загроза тому, що окупанти технічно готові, щоб спровокувати локальний вибух на станції, який може призвести до викиду. Зокрема, вони можуть спровокувати вибух й показати наче це зробили не вони, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ.

«Навіщо? Щоб показати, що ця війна небезпечна для світу. Спровокувати це так, що це зробили не вони. Для інформаційного простору, для того, щоб люди боялися цього, для того, щоб потім партнери, які є скептиками, почали політично зупиняти Україну, зупиняти наші контрнаступальні дії», – заявив Зеленський.

Президент наголосив, що українська сторона багато обговорювала з партнерами перехід станції під контроль України.

«І ще важливо, щоб у момент переходу контролю станції від росії до України все було перевірено. Тому що може бути дистанційне мінування. Щоб потім сказати: «Ось коли все було під контролем окупанта, все було добре, а зараз, будь ласка, є викид». Важливий момент», – додав він.

Нагадаємо, голова ГУР Кирило Буданов озвучив можливий сценарій російського теракту на ЗАЕС. Також раніше він заявив, що план теракту на станції повністю розроблений та затверджений у росії.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що після інформації про ймовірний теракт на окупованій Запорізькій атомній електростанції в Україні провели «велике навчання».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: