До Ради надійшов проєкт постанови про визнання Білорусі країною-агресором

Читать на русском
За словами нардепа Юрчишина, цей крок необхідний для притягнення білоруського режиму до відповідальності та майбутніх репарацій Україні.
Фото: Reuters

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді проєкт постанови про визнання Білорусі країною-агресором.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Юрчишин у своєму Telegram-каналі.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

За його словами, документ було внесено до парламенту ще кілька днів тому – 16 червня.

«Сергій Притула та інші волонтери неодноразово закликали парламент визнати Білорусь країною-агресором. Цей крок необхідний для притягнення білоруського режиму до відповідальності та майбутніх репарацій Україні», – уточнив Юрчишин.

Він додав, що Україна пам'ятає про допомогу білорусів у війні проти російської агресії та вдячна бійцям Полку Калиновського.

«Проте Білорусь як країна має нести юридичну відповідальність за злочини, скоєні на нашій території», – резюмував нардеп.

Нагадаємо, наприкінці травня міністри оборони Білорусі та росії домовилися про розміщення російської тактичної ядерної зброї на території РБ. 17 червня путін заявив, що робота з розміщення тактичної ядерної зброї Росії в Білорусі вже розпочалася і «буде завершена до кінця року».

Раніше повідомлялося, що ПАРЄ визнала самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка причетним до примусового переміщення дітей та дорослих з окупованих територій України.

ЗМІ розповіли, що Україна вже розслідує ймовірну роль Білорусі у насильницькому переміщенні дітей з окупованих територій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: