Україна отримає від союзників сотні ракет ППО і «пов'язаних із ними систем»

Читать на русском
США, Британия, Дания и Нидерланды передадут Украине крупный пакет ПВО. Поставка вооружений уже началась и должна завершиться в течение нескольких недель.
Фото: US Army

США, Велика Британія, Данія та Нідерланди передадуть Україні сотні ракет ППО середньої та малої дальності та пов'язаних з ними систем.

Таке повідомлення опубліковано на сайті британського уряду 15 червня.

У Білому домі заявили, що поставки систем ППО в Україну є пріоритетом для СШАСША вважають, що один із пріоритетів у майбутніх пакетах військової допомоги є забезпечення України додатковими засобами протиповітряної оборони.

Про ініціативу було оголошено перед зустріччю Контактної групи з питань оборони України у Брюсселі.

«Це озброєння необхідне для захисту критичної національної інфраструктури України та подальшого забезпечення успіху контрнаступних операцій у найближчі місяці», – йдеться у оголошенні.

Уточнюється, що постачання озброєння вже розпочалося. Вона завершиться протягом кількох тижнів.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Нідерланди планують передати Україні чотири радіолокаційні системи VERA-EG загальною вартістю 150 мільйонів євро.

А 13 червня повідомлялося, що Британія поставить ЗСУ радари ППО для захисту від російських ударів, а також протиповітряні гармати та значну кількість боєприпасів різних типів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: