Підготовка пілотів, ППО, артилерія: Резніков розповів, що обговорюватиметься на наступному «Рамштайні»

Читать на русском
На Рамштайні 15 червня обговорюватимуть деталі коаліції винищувачів, постачання ППО, снарядів та артилерії, а також відкриття хабів з ремонту та оснащення техніки.
Фото: УНІАН

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що під час наступного засідання у форматі «Рамштайн» обговорюватимуться подробиці формування «коаліції винищувачів», постачання ППО, снарядів та артилерії.

Про це повідомляє пресслужба МОУ.

«Рамштайн»: яку допомогу отримувала Україна за підсумками зустрічей із союзникамиЯку військову допомогу отримувала Україна за підсумками засідань Контактної групи з оборони у форматі Рамштайн – на інфографіці.

За словами міністра, на «Рамштайні» поки що говоритимуть про підготовку пілотів на західних винищувачах, а також техніків та інженерів, які займатимуться обслуговуванням літаків. Ці питання обговорюватимуться командами міністерств оборони Нідерландів, Данії, США та інших країн, що приєдналися до коаліції.

Резніков повідомив, що до складу української делегації будуть включені представники Повітряних сил України – офіцери, які займаються підготовкою пілотів та логістичними питаннями.

«Далі – решта. Все, що стосується ППО, снарядів амуніції, артилерії. Наші пріоритети не змінилися. Ця війна це війна ресурсів. Ресурсів – значить не тільки зброї, а й спроможностей її ремонтувати, обслуговувати і все, що до цього дотичне. Тому важливими для нас питаннями є відкриття різного типу хабів з ремонту та оснащення техніки. Як на території України, разом з партнерами, так і у дружніх прикордонних країнах», – розповів Резніков.

Нагадаємо, наступне засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» відбудеться 15 червня у Брюсселі.

Раніше глава Пентагону озвучив суму військової допомоги, передану Україні за підсумками всіх «Рамштайнів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: