США співпрацюють з ЄС щодо спрямування заморожених активів рф на користь України – Держдеп

Читать на русском
США продовжують тісну взаємодію з європейськими країнами щодо спрямування заморожених активів росії на користь України.
Фото: Associated Press

Сполучені Штати Америки тісно взаємодіють з європейськими країнами щодо спрямування заморожених активів російської федерації на користь України.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу.

Російські активи: скільки коштів та в яких країнах замороженоНа Заході після початку повномасштабної війни були заблоковані сотні мільярдів російських активів. У яких країнах та скільки – на інфографіці.

«Ми продовжуємо працювати з нашими європейськими партнерами, аби забезпечити, що ті активи, які залишаються, і надалі залишатимуться замороженими, ми використаємо на благо України», – зауважив представник Держдепартаменту США.

Як відомо, після початку військового вторгнення росії в Україну демократичні країни світу заморозили російські фінансові активи, загальна сума яких перевищує 300 мільярдів євро.

Більшість з цих активів, як вважається, знаходяться у фінансових установах країн ЄС, зокрема в Бельгії.

Конфіскувати їх поки не вдалося через юридичні та репутаційні ризики. Тому США та країни G7 розглядають кілька варіантів. Зокрема, щоб доходи від російських активів були передані Україні на закупівлю озброєння.

Нагадаємо, посли ЄС погодили передачу доходів від заморожених російських активів на користь України.

Також канцлер Німеччини Олаф Шольц підтримав план ЄС щодо спрямування заморожених активів рф на закупівлю зброї для України.

Нещодавно Палата представників США підтримала можливість використання активів рф для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: