У ЄС пообіцяли притягнути керівництво рф до відповідальності за атаки на Київ та Дніпро

Читать на русском
У Брюсселі пообіцяли притягнути до відповідальності керівництво країни-агресора. Внаслідок цих атак загинуло п'ятеро людей.
Ракетний удар рф по ДніпруdnipropetrovskaODA

У Європейському союзі відреагували на останні російські атаки по Дніпру та Києву. У Брюсселі пообіцяли притягнути до відповідальності керівництво країни-агресора. Внаслідок цих атак загинуло п'ятеро людей.

Про це прес-секретар зовнішньополітичної служби ЄС Набіла Массралі заявила у Twitter.

«Варварські напади росії продовжуються, вбиваючи і тероризуючи цивільне населення: напад на лікарню в Дніпрі, тепер у Києві на світанку Дня Києва. Керівництво і винні будуть притягнуті до відповідальності», - заявила вона.

При цьому, представниця ЄС додала, що Брюссель, як і раніше, готовий допомогти Україні захистити себе.

Нагадаємо, що вранці 26 травня росіяни завдали ракетного удару по Дніпру. У місцевій адміністрації повідомили про влучання у медичний заклад. Сьогодні вранці кількість загиблих внаслідок російського удару зросла до чотирьох осіб, адже підтвердили загибель трьох людей, які зникли безвісти.

Також у Київській міській військовій адміністрації повідомляли, що цієї ночі росіяни здійснили чотирнадцяту повітряну атаку на столицю з початку травня. Повітряні сили знищили понад 40 ворожих безпілотників. Проте в результаті падіння уламків загинула людина.

Загалом ворог випустив по Україні 54 «Шахеди». Українська протиповітряна оборона збила 52 ворожих безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: