Зведення Генштабу: Сили оборони «накрили» 10 важливих позицій окупантів

Читать на русском
В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка, українські воїни мужньо тримають там оборону.
Фото: Генштаб ЗСУ

В епіцентрі бойових дій на сході країни залишаються Бахмут та Мар'їнка, українські воїни мужньо тримають там оборону.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 1 травня.

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах – протягом доби було відбито понад 30 атак противника.

Стало відомо, скільки російських бійців воюють на Бахмутському напрямкуНа Бахмутському напрямку проти Збройних сил України воює 25,6 тисячі російських окупантів, десятки танків та 450 бронемашин.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступальні дії. Противник штурмував позиції ЗСУ у Бахмуті, а також вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Предтечине. Наніс авіаудари по Бахмуту та Білій Горі. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Годинник Яр, Іванівське, Костянтинівка, Диліївка та Південне Донецької області.

На Лиманському напрямі окупанти намагалися покращити тактичне становище, вели безуспішні наступальні дії у районах Новоселівського та Білогорівки. Завдали авіаційного удару по населених пунктах Білогорівка, Григорівка та Спірно.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії у районі Первомайського Донецької області, успіху не мав. Завдав авіаційного удару по Авдіївці, а також обстріляв населені пункти Авдіївка, Ластівчине, Первомайське та Карлівка Донецької області.

На Мар'їнському напрямі ворог продовжує атакувати позиції Сил оборони. Тривають бої за Мар'їнку. Ворожих обстрілів зазнали також Георгіївка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Протягом доби ворог обстріляв Времівку, Новосілку, Новопілля на Донеччині; Малинівку, Гуляйполе, Білогір'я, Малу Токмачку, Новоданилівку та Зелений Гай Запорізької області, а також Іванівське, Козацьке, Осокорівку, Золоту Балку, Качкарівку, Берислав, Веселе, Одрадокаменку, Тягинку, Білозерку, Кізомис.

В яких країнах проходять підготовку українські військові та чому навчаютьсяУ яких країнах зараз проходять підготовку українські військові, яким навичкам та поводженню з якою технікою навчаються – на інфографіці.

Цієї доби російська федерація завдала чергового масованого ракетного удару по цивільних об'єктах нашої держави, а також продовжила бити територією України з артилерії та інших видів озброєння. Генштаб розповів про наслідки атак.

«Усього протягом доби противник завдав 19 ракетних ударів (нашими захисниками успішно знищено 15 ворожих крилатих ракет типу Х-101 та Х-555), завдав 13 авіаційних ударів та здійснив 13 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. На жаль, є загиблі та поранені з числа цивільного населення, зокрема й діти. Зруйновано та пошкоджено житлові багатоповерхівки, приватні житлові будинки, школи, лікарні, дитячі садки та іншу цивільну інфраструктуру», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони за добу завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу противника, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 2 райони зосередження озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів та 1 склад паливно-мастильних матеріалів ворога.

Нагадаємо, втрати російської армії наблизилися до 191 тисячі військових.

Лише на Таврійському напрямку ЗСУ за добу знищили більше роти росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: