Зведення Генштабу: ЗСУ відбили десятки атак і знищили три пункти управління ворога

Читать на русском
Противник, незважаючи на втрати, не залишає спроб окупувати територію України. Основні зусилля росіян зосереджуються на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах.
Фото: Генштаб ЗСУ

Противник, незважаючи на втрати, не залишає спроб окупувати територію України. Основні зусилля росіян зосереджуються на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 28 квітня.

Протягом доби ворог здійснив понад 40 атак на вищевказаних ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка, українські воїни тримають оборону.

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

«Цієї доби російська федерація завдала чергового масованого ракетного удару по цивільних об'єктах і житлових будинках. На жаль, є влучання. Загинули та отримали поранення мирні люди. Не маючи бажаних результатів на полі бою, російський агресор цинічно продовжує застосовувати тактику терору, тим самим грубо порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права», – повідомили у Генштабі.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, у Бахмуті тривають бої. Крім того, протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Богданівки та Тимчасового Яру. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Костянтинівка, Олександро-Шультине, Південне, Нелипівка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Авдіївка, Північне та Першотравневе Донецької області, успіху не мав.

На Мар'їнському напрямку нашими захисниками відбито атаки противника в районах населених пунктів Мар'їнка та Новомихайлівка. Водночас, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Мар'їнка, Перемога і Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив, проте завдав авіаційних ударів по Вугледару, Пречистівці та Шахтарському Донецькій області.

На Куп'янському напрямку ворог активно застосовував БПЛА для коригування вогню артилерії, обстріляв Червоне Перше, Новомлинськ, Фіголівку, Дворічний, Західний, Лиман Перший, Синківку, Кислівку, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії у напрямі Білогорівки. Завдав авіаційних ударів по населених пунктах Невське, Білогорівка, Торське, Серебрянка, Спірне, Іванівка.

Техніка для контрнаступу: порівняння танків, які надають УкраїніПорівняння танків, які партнери пообіцяли Україні, – Abrams, Challenger 2, Leopard, Т-72Б, Twardy, AMX-10 RC.

У Генштабі розповіли, що російська окупаційна армія продовжує використовувати навчальні заклади тимчасово захоплених територій у власних цілях, облаштовує там свої військові об'єкти.

«Так, у населеному пункті Луб'янка Луганської області в будівлі місцевої школи дислокуються військовослужбовці російських окупаційних військ. Особовий склад розміщують у будинках освітніх закладів, при цьому окупанти змушують викладацький склад продовжувати освітній процес із обов'язковим відвідуванням дітьми та викладацьким складом», – йдеться у зведенні.

А в місті Каланчак Херсонської області окупанти облаштували місцеву лікарню під військовий госпіталь, куди протягом 27 квітня було завезено велику кількість тяжко поранених росіян.

Авіація Сил оборони за добу завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а ракетники та артилеристи вразили 3 пункти управління, склад боєприпасів та 4 райони зосередження живої сили противника.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни в Україні знищено 189 тисяч 460 російських окупантів. За останню добу вбито ще 540 військових росії.

Раніше повідомлялося, що у тимчасово окупованій частині Запорізької області росіяни отруїлися невідомою речовиною – 20 людей померли.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: