Повінь у Києві: в адміністрації розповіли, чи є загроза для житлових масивів

Читать на русском
Очікуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об'єктам та житловим масивам. Але можливі подальші підтоплення деяких територій.
ukranews.com

У Києві станом на ранок 18 квітня нема аварійних підтоплень. Пік паводків очікується 22 квітня, але очікуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах столиці не несе загрози промисловим об'єктам та житловим масивам.

Про це заявили у військовій адміністрації міста.

Найбільш масштабні паводки в історії УкраїниМасштабні паводки були в західній частині України в 1998, 2008, 2010 та 2017 років роках. Збитки оцінювалися в сотні мільйонів.

На сьогоднішній день все ще підтоплено парк «Муромець», «Гідропарк», Труханів острів, Галерну затоку, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків. Рівень небезпеки визначено як II (помаранчевий).

В адміністрації попередили, що можливе подальше підтоплення місць відпочинку на острові Труханів, «Гідропарк», парк «Муромець», часткові підтоплення садово-дачної забудови Воскресенських Садів, Русанівських Садів, Осокорків, Позняків, Вишеньок.

«Очікуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах м. Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста», – наголосили у КМВА.

Щоб підготуватися до піку повені будуть проведені навчання, на яких відпрацюють організацію та виконання аварійно-рятувальних та невідкладних робіт. Зокрема, будуть тренування з виконання робіт з інженерного захисту, відкачування води з підтопленого об'єкту, евакуації людей, порятунку людей з дрейфуючого плавзасобу та надання екстреної медичної допомоги.

Нагадаємо, напередодні у столичній адміністрації заявили, що до критичного рівня води у Дніпрі залишається ще 50-60 см.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: