Резніков: Україна повинна всіляко та максимально послабити російську армію

Читать на русском
Іноді дуже хочеться, щоб російські війська дуже швидко втекли з усіх територій, які вони встигли захопити. Але це неправильний підхід
Олексій РезніковFacebook

Україна повинна не тільки вигнати російські війська зі своєї території, а й максимально їх послабити. Це унеможливить спробу нового російського наступу найближчим часом.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час виступу на форумі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) 10 вересня.

Резніков визнав, що іноді дуже хочеться, щоб російські війська дуже швидко втекли з усіх територій, які вони встигли захопити. Але це неправильний підхід.

Салліван: Україна сама вирішить, як їй деокупувати свої території, захоплені до 24 лютогоКонтрнаступ ЗСУ в Херсонській і Харківській області продемонстрував, чого варті заяви про те, що росія назавжди прийшла на захоплені землі

«Наші військові кажуть, що дуже важливо перед тим, як вони будуть бігти, максимальну кількість їх знищити – їх техніку, їх персонал. Тому, що якщо їм дати побігти, вони наберуть сили та через пару тижнів або місяців спробують повернутися. Наше завдання: послабити російську армію шляхом руйнування» - пояснив міністр.

Резніков нагадав: раніше світ не вірив, що російську армію можна так міцно відпинати, навпаки, її чомусь вважали другою армією у світі та непереможними солдатами. Україні відводили не більше 72 годин, а зараз світ побачив, що російська армія нічого не коштує, що її можна і потрібно бити, що Україна і робить.

Нагадаємо, на думку Рєзнікова, росія через п'ять років вже може не існувати в нинішніх кордонах. А той хто, прийде після смерті або усунення нинішнього президента володимира путіна, спробує знайти шляхи, щоб зняти болючі санкції.

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що одна з цілей України у війні з росією - назавжди відбити у кремля бажання нападати на сусідні країни, особливо так підло, як на Україну. Відповідно, Збройні Сили України зупиняться тільки там, де будуть закінчуватися українські інтереси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: