Салліван: Україна сама вирішить, як їй деокупувати свої території, захоплені до 24 лютого

Читать на русском
Контрнаступ ЗСУ в Херсонській і Харківській області продемонстрував, чого варті заяви про те, що росія назавжди прийшла на захоплені землі
Ілюстративне фотоslovoidilo.ua

Україна сама розбереться в тому, яким способом та коли її Збройні сили будуть звільняти території, окуповані росією у 2014-2015 роках, тобто задовго до вторгнення 24 лютого.

Про це сказав радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на форумі Ялтинської Європейської Стратегії, повідомляється на сайті заходу.

Українська армія деокупувала ще два населених пункти на Харківщині – ЗеленськийРосійські окупанти вигнані з двох селищ у Харківській області - Артемівки та Василенкового, населені пункти повністю під контролем ЗСУ

«ЗСУ повинні самі визначати свої завдання і свої дії щодо того, що робити з територіями, окупованими у 2014-2015 рр. Демократично обраний президент України Володимир Зеленський повинен це визначити, оскільки він відповідальний перед українським народом за цілі цієї війни. Наша мета США і союзників, полягає у сприянні досягненню цілей України. Головним інтересом США в цій війні є сприяння відновленню територіальної цінності України, будь то шляхом переговорів або на полі бою» - зазначив він.

Салліван додав, що контрнаступ ЗСУ в Херсонській і Харківській області продемонстрував, чого варті заяви про те, що росія назавжди прийшла на території, які їй вдалося окупувати. Росіянам не вдасться нав'язати там свій політичний лад.

«Рятуй сім'ю!»: для евакуації мешканців Криму УЗ пустить безкоштовні поїздиУкрзалізниця запускає безкоштовні поїзди для евакуації кримчан, які наважаться залишити півострів. Опорними стануть три українські вокзали.

«Це важливий сигнал як на військово-тактичному, так і на політико-дипломатичному рівні. І ми підтримаємо зусилля ЗСУ логістикою, постачанням, зброєю, обладнанням» - резюмував чиновник.

Раніше Зеленський розповів про успіхи контрнаступу Збройних Сил України. За його словами, з початку вересня в місцях ведення активних бойових дій було звільнено близько 2 тис.км території нашої країни, яка була захоплена російськими військовими.

У Міноборони України попередили про недостовірну інформацію про успіхи українських військових і дали кілька порад. У відомстві закликали передчасно не поширювати інформацію про звільнення українськими військовими населених пунктів.

Нагадаємо, росія окупувала район нинішнього контрнаступу ЗСУ за понад 120 діб. Українським захисникам знадобилося всього чотири дні, щоб звільнити цю територію меншими силами, ніж окупанти, що оборонялися.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: