Угорщина вступилася за патріарха Кирила та продовжує блокувати нові санкції ЄС

Читать на русском
Угорщина блокує шостий пакет санкцій Євросоюзу проти росії. Країні не подобається, що у списку опинився голова РПЦ патріарх Кирило.
obozrevatel.com

На засіданні постійних представників країн ЄС у Брюсселі Угорщина висловила кілька заперечень щодо шостого санкційного пакету, погодженого напередодні Європейською радою.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з ходом переговорів.

Зазначається, що у середу, 1 червня, Угорщина «розчарувала послів ЄС у Брюсселі», висунувши додаткові вимоги. Ці дії затримують ухвалення нового пакету санкцій проти рф, який включає заборону на імпорт нафти з країни-агресора.

Ембарго на нафту: який прибуток втратить росіяРосія втрачатиме щороку 10 мільярдів доларів через часткове ембарго Європейського союзу на нафту.

Зокрема, Будапешт наполягає на виключенні з санкційного переліку очільника російської православної церкви патріарха Кирила - одного з публічних прихильників президента країни-агресора. При цьому, ім’я Кирила не лунало під час переговорів лідерів ЄС.

Водночас, Угорщина також заявила про «дрібні технічні питання», пов’язані з запровадженням часткового ембарго на російську нафту.

Як наслідок, час затвердження шостого санкційного пакету ЄС залишається незрозумілим.

Зазначимо, що лідери держав-членів Європейського Союзу на саміті 30 травня все ж погодили шостий санкційний пакет проти росії. У пакеті є і часткова заборона на імпорт російської нафти.

Раніше ми повідомляли, що країни ЄС виключили з шостого пакета санкцій проти росії заборону на нерухомість.

Також голова Європейського парламенту Шарль Мішель не уточнив подробиці нафтового ембарго, і умови, на яких воно було погоджено. Однак голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен, коментуючи новий санкційний пакет, зазначила, що заборона російської нафти дозволить на 90% скоротити імпорт нафти з росії в Європу до кінця 2022 року.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 30 травня в ході виступу в Європейській Раді різко розкритикував зволікання ЄС з введенням шостого пакета санкцій проти росії. Попередній санкційний пакет ЄС - п'ятий - був впроваджений 8 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: