Кулеба озвучив «слабке місце» шостого пакету санкцій проти росії

Читать на русском
Головний недолік шостого пакету санкцій проти росії полягає в тому, що в нових обмеженнях є винятки для деяких країн.

Головний недолік шостого пакету санкцій проти росії полягає в тому, що в нових обмеженнях є винятки для деяких країн.

Про це йдеться у заяві очільника МЗС України Дмитра Кулеби в ефірі телемарафону у середу, 1 червня.

«Рішення (по шостому пакету санкцій – ред.) є і це дуже добре. Небезпечний прецедент у тому, що це рішення створило окремий режим для країн, які отримують нафту південною гілкою нафтопроводу «Дружба». Це – Угорщина, Чехія, Словаччина. Небезпека в тому, що тепер обговорюючи якісь санкції створюється прецедент, коли для певних країн є окремий режим», - наголосив очільник МЗС.

Євросоюз нарешті погодив шостий пакет санкцій проти рф: є часткове ембарго на нафтуПакет все ж охоплює нафтове ембарго, а також відключення Сбербанку росії від системи SWIFT, боротьбу з російською пропагандою та персональні санкції

За інформацією Кулеби, такі умови запровадження нових обмежень порушують стовідсоткову єдність усього Європейського Союзу. Тому в майбутньому потрібно буде працювати над тим, щоб у сьомому пакеті санкцій проти рф не було таких винятків.

Нагадаємо, видання Forbes склало рейтинг країн, які найбільше допомагали Україні з початку війни. До двадцятки друзів увійшли Польща, США, Естонія, Латвія, Канада, Литва, Британія, тощо.

Також ми писали про те, що Євросоюз заборонить страхувати танкери із російською нафтою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: