Порошенко повідомив, коли повернеться в Україну

Читать на русском
Петро Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що має намір повернутися до України у першій половині січня.
Слово і діло

П'ятий президент України Петро Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що має намір повернутися до України у першій половині січня.

Про це Порошенко сказав, коментуючи оголошення йому підозри у держзраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Нагадаємо, 20 грудня Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.

Пізніше Служба безпеки України на брифінгу пояснила, в чому справа. Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР і організував поставки вугілля з ОРДЛО.

У відповідь на оголошення Петру Порошенку підозри в державній зраді, в очолюваній ним політичній партії «Європейська солідарність» (ЄС) заявили, що чинний президент Володимир Зеленський винен у переслідуванні опозиції та торгівлі з ОРДЛО.

Нагадаємо, з 2019 року Порошенко фігурує у кількох десятках кримінальних проваджень – точна їхня кількість невідома. «Слово і діло» розібралося, в яких справах депутату вже оголосили про підозру, а які провадження розслідуються чи були закриті (список невичерпний).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: