У СБУ уточнили суть підозри Порошенку

Читать на русском
Порошенка підозрюють у тому, що він розірвав контракти на поставки вугілля з ПАР та організував поставки вугілля з ОРДЛО.
ssu.gov.ua

Колишнього президента України Петра Порошенка підозрюють у тому, що він розірвав контракти на поставки вугілля з ПАР та організував поставки вугілля з ОРДЛО.

Про це повідомила пресслужба СБУ за підсумками брифінгу у понеділок, 20 грудня.

Порошенку оголосили про підозру у «вугільній справі»: у яких ще провадженнях фігурує п'ятий президентПетру Порошенку оголосили про підозру у держзраді у справі про закупівлю вугілля. У яких ще провадженнях фігурує п'ятий президент.

У відомстві уточнили, що основою для підозри стали свідчення свідків, висновки судових експертиз, аудіофайли, документи та інші докази.

«Вказана особа (Петро Порошенко – ред.) підозрюється в тому, що протягом 2014-2015 років, будучи на посаді президента України, використовуючи наявні у неї повноваження, а також інструменти впливу на певних керівників центральних органів державної влади, вжив незаконних заходів до розірвання існуючих торгових зв'язків України на поставки вкрай необхідного вугілля з Південно-Африканської Республіки», - заявив начальник управління Головного слідчого управління СБУ Анатолій Буліч.

«Водночас, на вимогу представників Російської Федерації він організував підписання від імені України контрактів на поставку вугілля з непідконтрольної Україні території, чим поставив Україну в енергетичну залежність від представників Російської Федерації та псевдореспублік», - додав він.

Слідство також вважає, що дії Порошенка допомогли Росії та підконтрольним їй терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» вести підривну діяльність проти України.

Нагадаємо, сьогодні ДБР повідомило Порошенка про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Його також повторно викликали на допитдо ДБР.

Перед цим Печерський райсуд Києва дозволив затримати колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина. Він фігурує у так званій «вугільній справі» нардепа Віктора Медведчука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: