Тиждень у Раді: скільки законопроєктів проголосували депутати

Читать на русском

Робота Верховної ради цього тижня найбільше запам'яталася бійкою в сесійній залі, адже таке в дев'ятому скликанні ми бачимо не часто. Представники фракцій «Слуга народу» і «Опозиційна платформа» влаштували штовханину після надмірно емоційної заяви Микити Потураєва. Позачергового засідання в четвер, про яке говорили в СН, так і не було. Натомість депутати ухвалили давно обіцяний закон про «нульову декларацію». Детальніше про роботу Ради – на інфографіці «Слово і діло».

З 15 до 18 червня парламентарії ухвалили три постанови. Однією з постанов Верховна рада збільшила територію міста Миргород на Полтавщині, іншою – внесла зміни до порядку денного сесії.

Сьогодні депутати схвалили постанову «Про звіт про виконання закону «Про державний бюджет України на 2020 рік». Як сьогодні відзвітував Кабмін, бюджет-2020 був виконаний за доходами на 1,7 трлн грн, за видатками – на 1,3 трлн грн.

Також за тиждень депутати ухвалили 26 законопроєктів: 9 – за основу та 17 – в цілому. У другому читанні був прийнятий президентський закон про податкову амністію. Нагадаємо, Володимир Зеленський запропонував з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022-го провести одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб. У цей період держава гарантує декларантам звільнення від кримінальної та адміністративної відповідальності за несплату податків і зборів з доходів, отриманих до 1 січня 2021-го.

У четвер Рада ухвалила закон щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Він передбачає, що повноваження члена Нацради починаються з дня його призначення і тривають п'ять років. Подавати кандидатури до Нацради можуть фракції і групи, громадські організації та творчі спілки. Кандидатів перевірятимуть відповідно до закону «Про запобігання корупції». Також закон забезпечує гендерну рівність в Нацраді.

Депутати ратифікували Конвенцію про угоди про вибір суду, протокол про приєднання України до Угоди про заснування Консультаційного центру з питань права СОТ, угоду з Молдовою про повітряне сполучення, угоду з Німеччиною про фінансове співробітництво. Також Рада схвалила приєднання України до Міжамериканської конвенції стосовно зобов'язань про утримання.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, як працює в парламенті фракція «Голос».

Також ми писали про те, які обіцянки влітку повинні виконати народні депутати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: