Окупанти запускають ударні дрони над реакторами Запорізької АЕС – ГУР

Читать на русском
Траєкторія польоту російського дрону пролягає над енергоблоками ЗАЕС у бік Нікопольської та Марганецької громад.
Фото: Енергоатом

Російські окупанти використовують дрони-камікадзе, які пролітають над ядерними реакторами окупованої Запорізької АЕС.

Про це у четвер, 2 травня, повідомила пресслужба ГУР.

Затримано інженерів, які мали допомагати підключати Запорізьку АЕС до «Росатому»СБУ у Харкові затримала атомників, які мали підключати Запорізьку АЕС до компанії Росатом.

Так, підрозділи активних дій ГУР МО України отримали докази використання окупантами дронів-камікадзе над ядерними реакторами захопленої рф Запорізької атомної електростанції.

«Відео з ворожого fpv-безпілотника, отримане за допомогою радіоелектронної розвідки, містить маркування UT4D.TT, що вказує на постачання дрона окупаційним військам міністерством оборони рф», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що траєкторія польоту російського дрону проходить над енергоблоками ЗАЕС у бік підконтрольних Україні Нікопольській та Марганецькій громад, які зазнають постійних атак ворога.

Представник ГУР МО Андрій Черняк пояснив, що росіяни використовують територію ЗАЕС для запусків безпілотників, користуючись тим, що Сили оборони України не можуть наносити вогонь у відповідь у півторакілометровій зоні навколо станції.

«Окупанти обладнали пускові майданчики для своїх БПЛА прямо біля шостого реактора ЗАЕС. Крім того, з літа 2023 року територію захопленої атомної електростанції росіяни почали використовувати для тренувань пілотів fpv-дронів ― цим займається так звана школа «арханґєл», яка фінансується головним управлінням генштабу зс рф (колишнє «ГРУ»))», – додали у розвідці.

Нагадаємо, у квітні на території захопленої Запорізької АЕС вибухнув дрон. А за два дні МАГАТЕ зафіксувало новий удар дроном по території Запорізької АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: