Замість «Дружби народів»: у київському метро частково встановили нову назву станції

Читать на русском
У Києві прибрали стару назву станції метро Дружби народів та встановили два комплекти нової назви – Звіринецька.
фото КМДА

У Києві на станції метро «Звіринецька» з колійних стін демонтували стару назву «Дружби народів» та встановили два із чотирьох комплектів нової назви.

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Ремонт на синій гілці метро Києва: стало відомо, на якому етапі роботиВ аварійному тунелі київського метро між Деміївською та Либідською розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів. Роботи намагаються закінчити до кінця літа.

Встановлення нової назви розпочалось в ніч на 2 травня.

Повідомляється, що один комплект назви станції «Звіринецька» має 13 символів, а вага однієї літери – від 5 до 6 кг. Загалом для цієї станції виготовлено 52 символи, які можна встановити лише вночі, коли відсутній рух поїздів та напруга на контактній рейці. Решту написів змонтують в одну з наступних ночей.

У КМДА розповіли, що Звіринець – це відома ще з часів Київської Русі історична місцевість між Печерськом, Видубичами, Теличкою і Чорною Горою. Автор шрифтів, дизайнер Богдан Гдаль, врахував історичний контекст при створенні макета літер.

Нагадаємо, у КМДА вирішили не демонтувати Арку дружби народів та заявили, що монумент отримає нову концепцію. У Мінкульті раніше дали дозвіл на демонтаж арки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: