В Офісі президента озвучили можливий механізм карантинних виплат

Читать на русском
При цьому передбачається, що сума державної допомоги буде розраховуватися, виходячи із середньої заробітної плати в регіоні
Ілюстративне фотоpresident.gov.ua

В Офісі президента у якості робочого механізму карантинних компенсацій підприємцям, які працюють в областях «червоної зони», пропонують використовувати схему для минулого разу - виплатити їм по 8 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ 23 березня.

Так, для підтримки малого бізнесу, мікробізнесу і найманих працівників підприємств «червоної зони» карантину як і раніше будуть виплачувати державну допомогу через портал «Дія».

«Буде можливість подати заявку на порталі державних послуг Дія і гарантовано отримати з державного бюджету виплату в розмірі 8 тисяч гривень», - сказала заступник Голови ВП Юлія Свириденко.

Якщо завтра локдаун: робота над помилками з досвідом в один рікЯкі висновки може зробити держава напередодні нових локдаунів зважаючи на досвід життя з коронавірусом в один рік – аналізував політолог Олександр Радчук.

При цьому передбачається, що сума державної допомоги буде розраховуватися, виходячи із середньої заробітної плати в регіоні. У місцевої влади буде можливість додати до державної допомоги кошти з місцевого бюджету, щоб збільшити загальну суму матеріальної допомоги.

Раніше радник ОПУ Тимофій Милованов говорив, що карантинні компенсації підприємцям через локдаун складуть не вісім тисяч гривень, як минулого разу. Компенсацію будуть розраховувати, виходячи із середньої зарплати в регіоні, виплати знову будуть проводитися через «Дію». Фінансування програми візьме на себе і місцева і центральна влада.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав місцеву владу в українських областях до розробки комплексу невідкладних заходів з підтримки громадян і бізнесу в умовах жорсткого карантину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: