Кабмін затвердив новий план боротьби з коронавірусом

Читать на русском
Кабмін затвердив новий посилений план антикризових профілактичних заходів з боротьби з розповсюдженням коронавірусу COVID-19.

Кабмін затвердив новий посилений план антикризових профілактичних заходів з боротьби з розповсюдженням коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє урядовий портал у понеділок, 9 березня.

До 11 березня МОЗ і Міністерство фінансів зобов'язані подати пропозиції щодо збільшення фінансування на закупівлю лабораторними центрами МОЗ виробів медичного призначення, засобів індивідуального захисту та діагностичних матеріалів, а також тест-систем для визначення коронавірусу.

Також Міністерству охорони здоров'я наказано розробити комунікаційний план із визначення алгоритмів дій, якщо виникатимуть випадки коронавірусу і довести його до відома місцевих органів влади, а також відпрацювати питання створення мережі центрів щодо контролю і профілактики захворювань.

Шмигаль доручив представити інформацію про вітчизняних виробників індивідуальних засобів захисту і з'ясувати чи здатні вони забезпечити попит населення і медустанов на індивідуальні засоби захисту. Керівник Антимонопольного комітету України повинен забезпечити виконання закону про економічну конкуренцію і захист прав пацієнтів при роздрібній торгівлі засобами захисту.

Раніше МЗС дало рекомендації українцям через спалахи коронавірусу.

Також нагадаємо, ВООЗ розвінчала популярні міфи про коронавіруси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: