ВООЗ розвінчала популярні міфи про коронавірус

Читать на русском
Навколо коронавірусу накопичилося безліч помилкових уявлень і в ВООЗ вирішили розвінчати деякі з них.

У Всесвітній організації охорони здоров'я розповіли про деякі хибні уявлення про вірус COVID-19. Серед них - міфи про передачу комарами і прийом кокаїну як захист від інфекції.

Про це повідомляється на офіційному сайті ВООЗ, де можна ознайомитися з усіма міфами.

  Деякі з них:

Міф: новий коронавірус може розноситися по повітрю на великі відстані. Факт: коронавіруси не можуть розноситися по повітрю на великі відстані.

Вчені прогнозують загибель 15 мільйонів людей від коронавірусуАвстралійські вчені вважають, що від коронавірусу нового типу в кращому випадку загинуть 15 мільйонів людей, а світовий ВВП втратить 2,4 трильйона доларів.

Новий коронавірус (2019 nCoV) - респіраторний вірус, головним чином передається повітряно-крапельним шляхом (через вдихання крапель, що виділяються з дихальних шляхів хворого, наприклад при кашлі або чханні, крапель слини або виділень з носа). Зважаючи на велику масу, ці краплі не можуть долати великі відстані по повітрю. Зараження може також відбутися в результаті дотику до очей, рота та носа після контакту руками з інфікованою поверхнею. Для профілактики зараження потрібно регулярно обробляти руки спиртовмісним антисептиком або мити їх водою з милом.

Міф: прийом кокаїну допомагає захиститися від COVID-19. Факт: прийом кокаїну не допоможе захиститися від зараження коронавірусом. Кокаїн - стимулюючий наркотик, що викликає звикання. Його прийом спричиняє небезпечні побічні ефекти і шкодить здоров'ю.

Міф: дитяча сеча є засобом профілактики COVID-19. Факт: дитяча сеча не є засобом профілактики COVID-19.

Сеча не вбиває віруси або бактерії. Сеча дійсно може в невеликих кількостях містити вірусний або бактеріальний матеріал, але миття рук або протирання поверхонь дитячою сечею не захистить від коронавірусу.

Також в ВООЗ розвінчали міфи: що вірус переноситься комарами, що його можна знищити, перебуваючи на вулиці в холодну і сніжну погоду, що він може передаватися через предмети, наприклад монети або банкноти.

Нагадаємо, за останніми даними, кількість хворих на коронавірус в усьому світі перевищила 110 тисяч осіб. Близько 62 тисяч вилікувалися. Майже 3800 - померли.

ВООЗ направить своїх експертів в Україну з-за коронавірус.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: