НБУ стягне 1,5 млрд грн із Жеваго

Читать на русском
Національний банк почав примусове стягнення 1,5 млрд грн з ексвласника банку Фінанси і кредит Костянтина Жеваго.

Національний банк почав примусове стягнення 1,5 млрд грн із ексвласника банку «Фінанси і кредит» Костянтина Жеваго.

«1 жовтня Шевченківський районний суд м. Києва задовольнив позов НБУ до ексвласника банку «Фінанси і кредит». Оскільки Костянтин Жеваго не сплатив у визначений строк судовий збір, апеляційний суд повернув йому апеляційну скаргу. Отже, рішення суду першої інстанції набрало законної сили, що дало змогу Національному банку 26 грудня розпочати примусове стягнення коштів», – йдеться в повідомленні пресслужби регулятора.

Екснардеп Жеваго оголошений у розшукЕкснардеп, якого підозрюють в розтраті в банку Фінанси і кредит, Костянтин Жеваго оголошений в розшук Держбюро розслідувань.

Раніше слідчий суддя задоволив клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому народному депутату. У зв’язку із систематичною неявкою до органу досудового розслідування його оголошено у міжнародний розшук та слідчим суддею надано дозвіл на його затримання.

Жеваго підозрюють у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України).

Слідчі Державного бюро розслідувань заочно повідомили про підозру Жеваго й викликали його на допит, але він не прийшов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: